Pelialan jäteistä riippumaton indie-konsoli keräsi vuonna 2012 yli 8,5 miljoonaa dollaria joukkorahoittajilta Kickstarterissa. Ouya-käyttäjiä on ollut huippuaikoina arviolta 200 000.

Konsolin valmistus lakkasi jo vuonna 2015, kun pelaamiseen tarkoitettuja laitteita valmistava Razer osti Ouyan ohjelmistokehityksen sekä palkkasi sen teknisen kehitystiimin ja ohjelmistokehittäjäyhteisöstä vastaavan tiimin leipiinsä. Razerilla oli oma Forge TV -konsolinsa, jonka palvelut päättyvät samalla aikataululla Ouyan kanssa.

Razer piti sen jälkeen Ouya-palveluja pystyssä näin pitkään todetakseen, että päättääkin sulkea ne. The Vergen mukaan yhtiöllä oli suunnitelmia kasvattaa Android-pelaamista tv-ruudulla pelattavilla peleillä, mutta ilmeisesti yhtiö on luopunut sellaisista haaveista.

Ouya-tilit lakkaavat toimimasta kesäkuun 25. päivä, jonka jälkeen koneen Discover-osiosta ei enää löydy uusia pelejä. Aiemmin ladatut pelit näkyvät Googlen Play-kaupassa ja niitä voi pelata, jos ne eivät käynnistyessään vaadi pelioston varmentamista. Näyttää siltä, että suuri osa peleistä lakkaa toimimasta.

Razer arvioi, että jotkin pelinkehittäjät haluavat auttaa pelaajia aktivoimaan pelin jollain muulla alustalla, kuten juuri Google Play -kaupassa.