Twitterin suosittujen aihetunnisteiden joukkoon on noussut viime päivinä #RIPJeffBezos, jolla viitataan Amazon-pomon kuolemaan. Todellisuudessa Bezos on edelleen hengissä. Tämä ei kuitenkaan estä valeuutisten hurjaa suosiota.

The Independentin mukaan Bezosin kuolema oli noussut peräti suosittujen keskusteluaiheiden kärkeen Yhdysvalloissa. Keskusteluja avaamalla totuus tapauksesta tosin selviää hyvin nopeasti. Suuri osa käyttäjistä pitää koko aihetunnistetta vitsinä, monesti viestiin on lisätty kuva jostakin toisesta kaljusta miehestä.

Bezosin lisäksi virheellisiä kuolinhuhuja levitetään myös muista julkisuuden henkilöistä. Ilmeisesti villitys on saanut alkunsa Ellen Degeneresiin liittyvistä keskusteluista. Amerikkalaisjulkkis on joutunut Twitterissä viime aikoina rajun ryöpytyksen kohteeksi. Lukuisat henkilöt ovat kertoneet ystävällisenä esiintyvän Degeneresin olevan jotakin aivan muuta kulissien takana.

Paljastuksina alkanut Degeneresiin liittyvä keskustelu muuntui erikoiseksi meemeilyksi, jossa häntä koskeviin keskusteluihin lähetettiin esimerkiksi samannäköisten ihmisten kuvia. Lopulta viesteissä ryhdyttiin viittaamaan sarkastiseen sävyyn talk show -emännän kuolemaan. Seuraavaksi kuolinviestejä alkoi tulvia Bezosista ja myös Englannin kuningattaresta.

Twitterin suosittujen aiheiden lista luodaan automaattisesti. Ei siis ole mitenkään mahdoton temppu saada nostettua jokin valeuutiseen liittyvä aihe listalle. Ilmeisesti aihelistaa ei tarkkailla ihmisvoimin, joten suosituksi voi nousta aivan mikä tahansa aihe. Mikäli valeviestejä kommentoidaan, nousee niiden suosio entisestään - vaikka kommentin tarkoituksena olisi kritisoida valeuutisen levittämistä.