Kesäkuussa Yhdysvalloissa vieraileva voi törmätä erikoiseen näkyyn. Paikallinen armeija kokeilee nimittäin miten robottiautojen kolonnalta sujuu navigointi ja ajaminen julkisilla teillä.

Yhdysvalloissa armeija on tehnyt kokeita erilaisilla robottiautoilla jo vuosia. Uusimmasta testistä uutisoineen Daily Mailin mukaan kokeita tehtiin jo 2014 Fort Hoodin tukikohdassa Texasissa. Nyt alkava kokeilu on kuitenkin ensimmäinen, jossa robotit päästetään tavallisten autojen sekaan muillekin avoimille teille.

Michiganissa suoritettavassa testiajossa käytetään armeijan avolavakuorma-autoja. Jokaisen ratin takana istuu ihminen ongelmien varalta. Varsinaisesta ajamisesta huolehtii kuitenkin automatiikka, joka tarkkailee ajoneuvon nopeutta ja kaistalla pysymistä. Valtatie 69:n varrelle pystytetään myös kuusi radiolinkkiä, jotka auttavat viiden ryhmissä liikkuvien autojen selviämistä.

Kokeilun lopullisena tarkoituksena on säästää ihmishenkiä. Jenkkiarmeijan autot kun tuppaavat olemaan konfliktialueilla suosittua riistaa. Tekniikkaa on tarkoitus käyttää myöhemmin myös muissa ajoneuvoissa, esimerkiksi panssarivaunujen kanssa.