Monet suoratoistopalvelut potkivat palveluistaan ulos käyttäjiä, joiden havaitaan käyttävän vpn-yhteyksiä maaestojen kiertämiseen ja tietyn alueen, kuten esimerkiksi Yhdysvaltojen sisällön katseluun toisella alueella. National Football League eli NFL lähestyy ongelmaa toisella tavalla.

Järjestön väitetään lähettäneen Googlelle vaatimuksia hakutulosten sensuroinnista, Techradar kirjoittaa. Sensuroitaviksi vaaditut sivustot sisältävät TorrentFreakin tietojen mukaan ohjeita NFL:n asettamien maaestojen kiertämiseksi vpn:ää käyttämällä.

Toistaiseksi Google ei kuitenkaan ilmeisesti ole taipunut NFL:n tahtoon. Epäselvää on myös se, ovatko hakutuloksia bittitaivaaseen toivovat vaatimukset peräisin oikeasti NFL:ltä, vai joltain häiriköltä.

NFL:n mukaan sensuroitaviksi vaaditut sivustot tarjoavat ohjeita siihen, miten tiettyä vpn-palvelua voidaan käyttää jenkkifutiksen katseluun myös sellaisilla alueilla, joilla amerikkalaista jalkapalloa ei tavallisesti televisioida tai suoratoisteta.

NFL:n listalta löytyy väitetysti myös suosittu ExpressVPN. Monet käyttävät vpn-palveluita yksityisyytensä turvaamiseen netissä. Palveluiden käyttö mahdollistaa myös valtiollisen sensuurin kiertämisen.