Kirjoitimme äskettäin, että Spotify on joutunut puuttumaan palvelun kautta jaettaviin koomikko Joe Roganin podcasteihin. Spotify maksoi vuosi sitten 100 miljoonaa dollaria saadakseen Roganin tuotannon vuosien ajalta tarjontaansa. Osa vanhoista jaksoista on päädytty poistamaan niiden vähintäänkin kyseenalaisen sisällön vuoksi.

CNN kirjoittaa, että Roganin antiin olisi taas syytä puuttua, mutta Spotify ei sitä halua tehdä. Äsken julkaistussa "The Joe Rogan Experience" -jaksossa mies selitti, että terveiden nuorten ihmisten pitäisi kieltäytyä koronarokotuksesta. Rogan perusteli neuvoaan sillä, että hänen kaksi lastaan sairasti covid 19 -taudin varsin lievillä oireilla.

Oikeat terveysasiantuntijat ovat aivan eri linjoilla.

”Joe Rogan on väärässä. Toivottavasti hän vain trollasi kuulijoitaan, mutta hänellä on käytössään iso alusta, mikä on todella vaarallista. Nuoret ovat eräänlainen virusreservi, joka levittää tautia tehokkaasti. Viruksesta päästään eroon vasta, kun kaikilla on immuniteetti”, tohtori Jonathan Reiner.

Spotify on tähän mennessä suhtautunut tiukemmin väärän pandemiatiedon levittämiseen. Se on vakuuttanut kieltävänsä vaarallisen tai harhaanjohtavan koronasisällön levittämisen, kun se uhkaa tai vaarantaa yleisön terveyttä.

CNN kirjoittaa, että Spotifyn perustaja ja toimitusjohtaja Daniel Ek näyttää seisovan podcast-tähtensä tukena. Häneltä kysyttiin tästä nimenomaisesta podcast-jaksosta, mutta Ek kiersi kysymyksen eikä suostunut tuomitsemaan Roganin väitteitä: ”Sanon vain, että meillä on 8 miljoonaa sisällöntuottajaa ja satoja miljoonia nimikkeitä. Meillä on säännöt, ja niitä rikkovat nimikkeet poistetaan.”