Kiinalainen Huawei on paljastanut uudet lippulaivapuhelimensa. Huomionarvoista on, että yleisesti linjasta poiketen P50- ja P50 Pro -puhelimissa ei ole 5g-ominaisuuksia.

Vaikuttaa siltä, että 5g:n puuttuminen johtuu Yhdysvaltain asettamista rajoituksista koskien kiinalaisia yhtiöitä, The Register kirjoittaa. Yhdysvaltalaisilla yrityksillä on tämän takia hankaluuksia käydä kauppaa ”mustalle listalle” joutuneen Huawein kanssa.

Yksi kiinalaisjätin kauppakumppaneista on Qualcomm, joka ei kuitenkaan voi tarjota Huaweille 5g-järjestelmäpiirejä rajoitteiden takia. Tästä syystä kiinalainen puhelinjätti on joutunut tyytymään Snapdragon 888 -piirin 4g-versioon. P50:n Pro-mallista on tarjolla myös Kirin 9000 -piirinen versio, mutta tässäkään vaihtoehdossa ei ole 5g-tukea.

”Yhdysvaltojen pakotteiden takia älypuhelimemme eivät tue langattomia 5g-yhteyksiä, vaikka olemme maailman johtava toimija 5g-teknologian saralla”, Huawein toimitusjohtaja Richard Yu totesi Nikkei Asian mukaan.

The Registerille aihetta kommentoinut Qualcomm totesi ainoastaan, että heillä on lisenssi myydä ”tiettyjä 4g-tuotteita” Huaweille.