Microsoftin Terry Myerson pudotti aiemmin tänä vuonna melkoisen uutispommin. Applen iTunes-ohjelmisto saapuu ladattavaksi Windows 10:n sovelluskauppaan. Windows 10 S -käyttäjät jäävät ilman joululahjaa, sillä Applen mukaan iTunesia ei nähdä sovelluskaupassa ainakaan tänä vuonna.

Apple ei suostu kommentoimaan viivästyksen syitä. Myöskään Microsoft ei kommentoi asiaa, ZDNet kirjoittaa.

Myerson ei alun perin tarjonnut aikataulua iTunesin saapumiselle, mutta tuolloin oletuksena oli, että Applen sovelluksen julkaisu Windows-sovelluskaupassa tapahtuu joka tapauksessa ennen vuodenvaihdetta.

Monet ovat ehtineet epäillä, että Apple on jo ehtinyt haudata iTunesin Windows 10 -version kaikessa hiljaisuudessa. Applen mukaan asia ei kuitenkaan ole näin. Yhtiö tarvitsee vain enemmän aikaa saadakseen palaset loksahtamaan paikoilleen.

Aiemmin on myös liikkunut huhuja, joiden mukaan Apple olisi päättänyt lopettaa iTunesin musiikkilataukset kokonaan. Apple on kiistänyt huhujen todenperäisyyden.

Uutinen iTunesin viivästymisestä on erityisen huono Windows 10 S -käyttäjille, joiden sovellustarjonta rajoittuu Windows-sovelluskaupan sisältöön, ZDNet huomauttaa.