Sato-nimellä esiintyvä ohjelmoija on julkaissut Ai Gahaku -projektinsa vapaaseen käyttöön internetissä. Sivustolla tekijä pyytää vapaaehtoisia lahjoituksia buymeacoffee-palvelun tai Patreonin kautta, mutta mikään pakko rahaa ei ole antaa.

Sivusto toimii hyvin yksinkertaisesti. Sinne siirretään tietokoneella tai älypuhelimella kasvokuva. Sen jälkeen valittavana on useita eri tyylejä, joiden mukaan kuvastaan voi teettää esimerkiksi impressionistisen tai ekspressionistisen maalauksen. Sivusto vakuuttaa, että sinne siirretyt valokuvat tuhotaan automaattisesti.

Kesällä 2019 tarjolla oli hetken aikaa samantyyppinen palvelu, AiPortraits kuitenkin katosi verkosta pian julkistuksensa jälkeen, eikä palvelusta ole kuulunut sen koommin. Nähtäväksi jää pysyykö japanilainen versio aiheesta hengissä pidempään.

Joidenkin käyttäjien kasvokuvien kohdalla tulokset ovat hyvinkin uskottavia. Mikäli kuvassa on silmälasit tai tuuhea parta, ovat lopputuotokset monesti melkoisia hirviöitä.

Palvelua kokeilleet ei-valkoiset ovat myös ihmetelleet miksi se pyrkii vaalentamaan käyttäjien ihonsävyä. Kehittäjä onkin ehtinyt vastaamaan tähän ja kertovansa jatkokehittävänsä tekoälyä ottamaan paremmin huomioon erilaisia ihonsävyjä.