Tähän asti todennäköisenä turvaköytenä on pidetty yhtiön itse kehittämää HarmonyOS-käyttöjärjestelmää. Se ei kenties ole aivan niin valmis puhelinkäyttöön kuin Huawei toivoisi. Tästä ainakin vihjaavat Forbesin kertomat tiedot.

Huawein kerrotaan valmistautuvan testaamaan venäläistä Aurora OS -mobiilikäyttöjärjestelmää. Jos Aurora ei kilisytä kelloja, Sailfish kenties heläyttää niitä. Venäjällä ihastuttiin niin paljon Jollan kehittämään Sailfishiin, että se otettiin tiukkaan syleilyyn.

Venäläiset kasvattivat omistusosuuttaan Sailfishin taustavoimista, ja nyt valtion omistama operaattori Rostelecom omistaa enemmistön Open Mobile Platformin osakkeista. Sailfishistä ryhdyttiin muokkaamaan mahdollisimman hyvin venäläisten tarpeisiin sopivaa omaa mobiilikäyttöjärjestelmää, joka sai nimen Aurora OS.

Huawein Aurora-hanketta kätilöitiin kesällä, kun Venäjän ja Kiinan presidentit tapasivat, Forbes kirjoittaa. Nyt kerrotaan, että Huawei valmistautuu toimittamaan venäläisille tabletteja, joissa on Aurora-käyttöjärjestelmä. Kyse olisi 360 000 laitteesta, joita käytettäisiin maan väestönlaskennan apuvälineinä ensi vuonna.

Reutersin lähteiden mukaan kyseessä olisi ensimmäinen vaihe Huawein laitteiden ja venäläiskäyttöjärjestelmän naittamisessa. Lähteiden mukaan Auroraa on testattu Androidin korvikkeena jo useissa Huawein laitteissa.