Iven perintöön suhtautuu hyvin kriittisesti Motherboardin Jason Koebler . Applella muotoilujohtajana työskennellyt Ive jätti kädenjälkensä esimerkiksi iPodiin, iPhoneen, iPadiin, Apple Watchiin, AirPods-kuulokkeisiin ja lukuisiin eri Mac-tietokoneisiin.

Huipputunnettujen tuotteiden myötä myös Ivestä itsestään tuli superjulkkis, joka esimerkiksi sai ritarin arvonimen brittihovilta. Suunnittelujohtajan arvo tunnettiin myös Applella, joka on julkaissut 300 dollarin hintaisen kahvipöytäkirjan Ivestä. Työpaikan vaihdoksestakaan ei tyydytty kertomaan lyhyellä riviuutisella, vaan Financial Times teki aiheesta kuusiosaisen juttusarjan.

Koebler kuitenkin uskoo, että Iven ja Applen tekemät päätökset laitteiden designin suhteen eivät aiheuta tulevaisuudessa pelkkiä positiivisia tunteita. Minimalistisen ja tyylikkään muotoilun vastapainoksi Ive ja Apple kehittivät laitteista hyvin vaikeita korjata. Esimerkiksi puhelinten ja kannettavien tietokoneiden akut on hyvin vaikea vaihtaa itse, ja yhtiö on kehittänyt jopa omia ruuvejaan hankaloittaakseen laitteittensa avaamista.

Myös funktionaalisuus sai jäädä toissijaiseksi muotoilulle. MacBook Pro - koneiden näppäimistöistä piti saada aiempaa ohuempia, ja tässä onnistuttiin. Uudenmalliset näppäimistöt ovat kuitenkin äärimmäisen vikaherkkiä - ja vaikeita korjata.

IPhone 6 -puhelinten suunnitteluvika puolestaan johti näyttöjen hajoamiseen, minkä Apple kiisti todella pitkään. Asian todellinen laita oli kuitenkin tiedossa yhtiön sisällä. Lopulta viallisten puhelinten omistajia varten luotiin korjausohjelma. Tyylikkäiden AirPods -kuulokkeiden akkua ei puolestaan käytännössävoi vaihtaa, eikä edes irrottaa helposti kuulokkeiden rikkouduttua. Niiden kierrätys on siten erittäin hankalaa.

Koeblerin mukaan Ive on ollut yhdessä Applen kanssa luomassa kuluttamisen kulttuuria, jossa tärkeintä on hankkia uusinta uutta - ja heittää vanha tavara menemään. Seuraavan suuren suunnittelijagurun hän toivoo toimivan toisin.