Wixen Music Publishing on haastanut Spotifyn oikeuteen Kaliforniassa, jossa se vaatii yhtiöltä vähintään 1,6 miljardin dollarin vahingonkorvauksia, Hollywood Reporter kertoo. Wixen Music edustaa esimerkiksi Tom Pettya, Missy Elliotia, Stevie Nicksia ja Neil Youngia. Wixen Musicin mukaan Spotify käyttää tuhansia sen omistamia musiikkikappaleita luvatta.

Wixenin haasteen perusteena on se, että Yhdysvaltoihin laajentumisensa yhteydessä Spotify hankki musiikkiin vain ääniteoikeudet, mutta ei lainkaan oikeuksia sävellyksiin.

Haaste on osa aiempaa 43 miljoonan dollarin sovittelukorvausta, jonka Spotify suostui maksamaan joukkokanteessa. Wixen ei kuitenkaan ollut tyytyväinen joukkokanteen sopimuksen lopputulokseen ja haluaa haastaa Spotifyn yksin oikeudessa.

Wixenin kanteessa väitetään, että jopa 21 prosenttia Spotifyn 30 miljoonan musiikkikappaleen katalogista saattaa olla palvelussa luvatta ja ilman asianmukaisia lisenssejä.

Spotify ei toistaiseksi ole vastannut Wixenin syytöksiin.

Yhdysvalloissa on käynnissä lakimuutoshanke Music Modernization Act, joka muuttaisi tekijänoikeuslakeja ja lisensointimalleja isoille mediayhtiöille suopeammaksi. Sen myötä vastaavat kanteet tulisivat mahdottomiksi tammikuun ensimmäisestä päivästä alkaen. Aikataulu selittää sen, miksi Wixen Music toi kanteensa oikeuteen vuoden viimeisinä päivinä.

Lähde: Tivi