Suurin tohina ja kuplinta kryptovaluuttojen maailmassa lienee tällä hetkellä bitcoinin ympärillä, mutta samanaikaisesti markkinaosuudeltaan maailman toiseksi suurin kryptovaluutta ethereum on kasvattanut arvoaan mukavasti. Torstaiaamuna ethereumin arvo kävi 2800 dollarissa.

Vuoden alusta ethereumin arvo on kasvanut peräti 273 prosenttia, kun samalla ajanjaksolla bitcoin on noussut 86 prosenttia. Toki dogecoin on kasvanut mojovat 6388 prosenttia, mutta sen arvo on vielä huomattavasti ethereumia alempana.

Ethereumin arvoa on nostanut tarjonnan vähentyminen sekä kysynnän lisääntyminen, kun rahoitusalan jätit ovat lähteneet mukaan ethereum-kaupankäyntiin ja ethereumia liikuttaviin startup-yrityksiin.

Myös ethereumin arvo heilahtelee melkoisesti, kuvailee Fortune. Jos ethereumia olisi ostanut 22. huhtikuuta ja myynyt kolme päivää myöhemmin, olisi jokaisella rahayksiköllä menettänyt 500 dollaria. Pitkällä aikavälillä ethereum on kuitenkin kasvanut varsin mukavasti.

Fortune laski muutamia esimerkkejä, paljonko potin arvo olisi nyt, jos vuosien saatossa olisi ostanut ethereumia tuhannella dollarilla.

Elokuussa 2015 ethereum oli alle dollarissa. Jos tuolloin sitä olisi ostanut tuhannella dollarilla, olisi potin arvo nyt yli neljä miljoonaa dollaria.

Ensimmäinen merkittävä piikki ethereumille koitti kesäkuussa 2017, ja silloinen tonnin sijoitus olisi nyt noin 8000 dollarin arvoinen.

Tammikuussa 2018 ostettu tuhannen dollarin potti olisi nyt vajaan kahden tuhannen dollarin arvoinen. Huhtikuussa samana vuonna olisi valuuttaa saanut moninkertaisesti, ja nyt sen arvo olisi noin 7300 dollaria. Joulukuulle 2018 arvo olikin pudonnut jo niin paljon, että 1000 dollarin sijoitus olisi tänä päivänä yli 33 000 dollarin arvoinen.

Heinäkuussa 2019 arvo oli noussut niin, että tuhannen dollarin potti olisi nyt arvoltaan reilut 9000 dollaria. Maaliskuussa 2020, kun koronapandemia oli juuri määritelty alkaneeksi, ethereum kävi alhaisissa lukemissa, ja tuhannen dollarin sijoitus olisi nyt arvoltaan lähes 22 000 dollaria.