Ensimmäisenä iBackPack-keräykseen liittyvästä petoksesta uutisoi The Verge jo elokuussa 2018. Uutissivusto kertoi nyt myös syytteistä.

Doug Monahan on oikeusjutun syytteen mukaan epäiltynä lähes 800 000 dollarin hassaamisesta omaan elämiseensä, luottokorttivelkoihin ja bitcoinien ostamiseen. Kun joukkorahoittajat yrittivät tavoittaa Monahania ja valittaa hänelle joukkorahoituskampanjan venymisestä, jätti hän vastaamatta ja sen sijaan lakkautti kampanjoihin liittyneen yrityksensä. Hän uhkaili perään tivaavia rahoittajia ennen hiljentymistään ja esimerkiksi sanoi tietävänsä, missä rahoittaja asuu.

Monahan aloitti toisen version repun kampanjoimisen ennen kuin ensimmäinen oli valmiina ja toimitettu. Hän kampanjoi sekä Kickstarterin että Indiegogon kautta. Nämä palvelut muistuttavat itse, että joukkorahoituskampanjoihin sisältyy riski, että rahaa vastaan ei saakaan luvattua tuotetta. Viranomaistenkin mielestä iBackPackin tapauksen kaltaiset kavallukset ovat silti syytteen väärtiä sikailua.

Indiegogon työntekijät kyselivät iBackPackin perään ensimmäisen kerran marraskuussa 2016. Hän vastasi, että reppuja valmistetaan ja lähetetään parhaillaan ja sadat tai tuhannet kampanjaan osallistuneet ovat saaneet jo reppunsa. Hän lykkäsi kampanjan valmistumisaikaa joulukuulle 2016 ja sitten syksyyn 2017. Sen jälkeen hän lakkautti yrityksen ja Facebook-sivun.

Keskuskauppakamari hakee Monahanille vahingonkorvausten lisäksi kieltoa perustaa joukkorahoituskampanjoita.