Joulu on jo ovella, ja niin on myös joulukuun Mikrobitti. Mikä olisi parempaa tekemistä joululomalla kuin painotuoreiden atk-uutisten selailu sohvalla? Aivan – kipaise omasi siis pian kaupasta tai postilaatikosta.

Lue uusi lehti netissä tästä linkistä.

Samalla Retrobitti-osioon tulivat tarjolle vuoden 1992 Mikrobitti-lehtien ensimmäiset numerot.

Uuden lehden ensimmäisessä testissä ovat tehokkaat peliläppärit. Kannettavien ja pöytätietokoneiden välinen ero hinta-tehosuhteessa kapenee kapenemistaan. Tämän päivän keskihintaisetkin peliläppärit pyörittävät jopa vaativimpia uutuuspelejä vähintään mukiinmenevästi.

Testissä olivat mukana Acer Nitro 5, Acer Predator Helios 300, Asus ZenBook Pro Duo UX581G, HP OMEN 15, HP Pavilion Gaming, Lenovo Legion Y740 sekä verrokkina toimituksen itse kokoama Bittimikro. Lue peliläppärien vertailu tästä linkistä!

Lehden kakkostestissä nähdään tämän päivän kärkipuhelimet. Jos haluaa älypuhelimen, joka hoitaa niin yleis­tietokoneen, kameran kuin viihde­laitteenkin hommat ja vieläpä ilman suuria kompromisseja, hinta nousee väkisinkin lähemmäs tuhatta kuin viittäsataa euroa.

Mukana testissä olivat Apple iPhone 11 Pro Max, OnePlus 7T Pro ja Samsung Galaxy Note 10+. Lue kärkipuhelimien testi.

Pitkässä ilmiöjutussa nähdään Vuoden Parhaat 2019. Pyysimme Mikrobitin lukijoita äänestämään netissä vuoden 2019 merkittävimmistä tuotteista, palveluista ja ilmiöistä. Myös Mikrobitin toimitus istahti alas pohtimaan, mitkä laitteet erottuivat vuoden mittaan massasta, mikä oli mielenkiintoisinta ja mitkä ilmiöt merkittäviä. Lue juttu tästä linkistä.

Toisessa ilmiöjutussa perehdytään edistyneiden hakkerointitaitojen opettamiseen. Espoo toteutti jo toisen hakkerointikurssin opiskelijoille. Ainutlaatuisella kurssilla on mukana lukiolaisia sekä Omnian datanomiopiskelijoita alan ammattilaisten ohjauksessa. Lue hakkerijuttu tästä.

Lehden ensimmäisessä opasjutussa kasataan vanha kunnon Bittimikro, nyt vain uusin sisälmyksin. Katso myös video! Oppaan luet tästä linkistä.

Kova paketti. Uudessa Mikrobitissä on paljon peli- sekä komponenttiasiaa.

Toisessa opasjutussa perehdytään ip- ja mil-std-luokituksiin ja standardeihin. Eurooppalaiset ip-luokitukset ja Yhdysvaltain asevoimien mil-std-810 ovat löytäneet tiensä yhä useamman laitteen markkinointiin. Mitä ne oikein kertovat laitteiden todellisesta kestävyydestä – vai kertovatko oikeastaan mitään? Lue juttu tästä linkistä.

Lehden softa-arviossa esitellään eskarilaisen sovelluksia, jotka soveltuvat opetuskäyttöön. Testasimme 5-6-vuotiaille soveltuvia opetustyökaluja. Lue juttu.

Lyhyemmissä testeissä mukana muun muassa Microsoft Surface Laptop 3 13”, MSI Oculus NXG252R, Samsung Curved Gaming Monitor CRG5, Lenovo IdeaPad S340 ja Lenovo ThinkBook 13s.

Tilaajat pääsevät lukemaan näköislehden heti osoitteessa https://www.mikrobitti.fi/lehti. Lehden jutut löydät erillisinä verkkoartikkeleina samasta paikasta.

Tilaajien kannattaa huomata, että olemme tuoneet verkkoon myös retrolehtiä tähän mennessä vuosilta 1984-1992. Pääset lukemaan uusimmat vanhat retrolehdet osoitteessa https://www.mikrobitti.fi/retrobitti.

Muista tutustua myös Mikrobitin uuteen keskustelualueeseen. Pyrimme löytämään vastauksia lukijoiden lähettämiin kysymyksiin, ja mielenkiintoisimmat saattavat löytää tiensä jopa lehteen.

P.S. Mistä haluaisit lukea jatkossa? Onko sinulla kehitysehdotuksia tai juttuvinkkejä? Lähetä meille palautetta foorumilla, palautelomakkeen avulla Mikrobitin sivuilla tai Facebookissa .