Se on vuoden viimeisen lehden aika! Mikrobitti opastaa, miten hankit lahjaksi laitteita jotka eivät tuota pettymystä. Uusi numero on lehtipisteissä. Tilaajat saavat luettavakseen myös loput retrolehdet vuodelta 1986!

Lue lehti tästä linkistä.

Uuden lehden ykköstestissä nähdään nippu kovia läppäreitä, jotka soveltuvat periaatteessa kaikkeen - siis periaatteessa. Ajatus sekä työ- että pelikelpoisesta läppäristä on houkutteleva. Tutkimme, voiko yhdellä koneella tehdä kaiken pelaamista myöten vai onko vastassa vain kurjia kompromisseja.

Mukana suuressa vertailussa oli yhteensä seitsemän laitetta: Asus TUF Gaming FX504GE-EN105T, Dell XPS 15, HP Omen 15-dc0015no, HP Pavilion Gaming 15-cx0022no, Huawei Matebook D, Lenovo Legion Y730-15ICH ja MSI Prestige PS42-8RB-015NE. Lue juttu.

Kakkostestissä ovat joulun parhaat digilelut. Asioiden rakentaminen itse on hauskaa – mutta niin on myös ajaminen ja lentäminen. Joululahjavalikoimamme tarjoaa jotakin sekä koko perheen hauskanpitoon että aloittelevan koodarin työkalupakkiin.

Mukana vertailussa on neljä erilaista värkkiä, joista jokainen tarjoaa hieman erilaista viihdykettä: Anki Overdrive, KD Interactive Aura Drone, Lego Boost, Makeblock mBot v1.1.

Esimerkiksi yhteensä 847 palasesta koostuva Boost on Legon aiemmista, yli kymmenvuotiaille tarkoitetuista Mindstorms-roboteista poiketen suunnattu 7–12-vuotiaille. Lukutaito ei ole välttämätön, sillä myös ohjelmointi tapahtuu täysin visuaalisella sovelluksella, joten nuoremmatkin pääsevät hieman ohjattuina mukaan. Yläikäraja taas on täysin tarpeeton, sillä Boostien parissa aikuinenkin puuhailee mielikseen. Vallan mainiota viihdykettä! Lue juttu.

Pitkässä ilmiöjutussa julkistetaan Vuoden Parhaat tuotteet ja ilmiöt. Mikrobitin toimituksen arvovaltainen raati kokoontui pohtimaan, mitä tänä vuonna tapahtui. Mikä oli mielenkiintoista, mitkä laitteet saivat lahkeet lepattamaan ja mikä päräytti mielen? Myös lukijat saivat äänestää suosikkejaan, joista kerroimme jo ennakkoonkin. Lue koko lehtijuttu.

Toisessa ilmiöjutussa tutustutaan nykyaikaiseen, suoratoistettavaan televisioon. Päättyykö Netflixin kulta-aika, kun mediajätit käyvät sen kimppuun? Lähes vuosikymmenen kestänyt nousukiito saattaa loppua. Jättiläiskilpailijat ovat investoineet kymmeniä miljardeja menestyjän peittoamiseen, ja jatkossa moni tasavahva peluri kilpailee katsojien ajasta. Oletko valmis maksamaan yhden sijaan kolmelle? Lue juttu.

Lahjavinkkejä. Uudessa lehdessä esitellään muun muassa joulun parhaat digilelut, joista riittää iloa vanhemmillekin.

Opasjutussa perehdytään verkko-ostamiseen. Verkkokaupassa asiointia ei kannata aristella, mutta turvallisuus on hyvä varmistaa. Koostimme tietopaketin, jonka avulla käyt kauppaa verkossa varmemmin ottein. Lue juttu.

Lyhyissä testeissä mukana muun muassa Raspberry Pi 3 Model A+, OnePlus 6T, Lenovo Tab P10, vuoden paras pelinäyttö Asus ROG Swift PG27UQ, pelikone MSI GT75 Titan 8RG sekä Asus ROG Phone.

Nämä kaikki siis mukana uudessa lehdessä – sekä paljon muuta. Tilaajille Bitti on ollut tähän mennessä luettavissa paperiversion lisäksi digitaalisesti Summa-palvelussa. Jatkossa pääset näköislehteen niin kuin aiemminkin, minkä lisäksi löydät tekstimuotoiset artikkelit niin kutsuttuina tähtijuttuina omilta sivuiltamme osoitteessa https://www.mikrobitti.fi/lehti.

Luet tätä juttua Mikrobitin uusilla sivuilla, jotka ovat toivottavasti tuntuneet luontevilta käyttää. Sivustolla tehtiin paljon remonttia, ja mukana on monta uudistusta. Tilaajien kannattaa huomata, että olemme tuoneet verkkoon myös retrolehtiä vuosilta 1984 ja 1985, joiden seuraan liittyvät tällä viikolla vuoden 1986 alkupään lehdet. Pääset lukemaan retrolehdet osoitteessa https://www.mikrobitti.fi/retrobitti.

Muista tutustua myös Mikrobitin uuteen keskustelualueeseen. Pyrimme löytämään vastauksia lukijoiden lähettämiin kysymyksiin, ja mielenkiintoisimmat saattavat löytää tiensä jopa lehden Bittiposti-palstalle, printtiin tai nettiin.

P.S. Mistä haluaisit lukea jatkossa? Onko sinulla kehitysehdotuksia tai juttuvinkkejä? Lähetä meille palautetta foorumilla, palautelomakkeen avulla Mikrobitin sivuilla tai Facebookissa.