Tosinörtin tunnistaa siitä, että tylsät hommat on ulkoistettu atk:lle. Robotti-imureiden myötä atk:lle voi ulkoistaa myös lattioiden puhdistuksen.

Mikrobitin taannoisessa vertailussa oli mukana yhteensä 6 robottia: iRobot Roomba i7+, Miele Scout RX2 Home Vision, Neato Botvac D7 Connected, Nedis VCRO210BK, Xiaomi Mi Robot Vacuum ja Xiaomi Roborock 2.

Lue koko testi tästä linkistä.

Robotti-imurissa on sisällä yleensä Linux – tai Neaton tapauksessa Unix-tyyppinen QNX. Tämä tarkoittaa sitä, että laitetta voi ohjelmoida myös itse.

Siivousrobotti onkin pohjimmiltaan tietokone, joka on esiohjelmoitu tekemään käyttäjän kannalta tylsät asiat automaattisesti.

Testin perusteella siivousrobotit ovat parhaimmillaan todella helppoja ja käteviä apulaisia. Kallein imuri ei ollut paras, mutta halvintakaan ei kannata hankkia.

Roboimureiden testien taustoista löydät lisätietoa muun muassa tästä ja tästä. Lisäksi kotitestaajamme listasi laitteiden hyviä ja huonoja puolia käytännön elämässä. Videon imureiden toiminnasta löydät tästä jutusta.