Nintendolla on iso ongelma käsissään. Kyseessä on surullista mainetta kerännyt Joy-Con ohjaimien harhailu, ongelma jossa Switch-konsolin irrotettavien ohjaimien Joy-Conien analogitikut rekisteröivät liikettä itsestään, kertoo VICE.

Kotakun raportoitua asiasta Nintendon oli pakko vastata jotenkin. Yhtiö kertoi asiakaspalvelunsa kautta, että Joy-Conien korjaukset ovat nyt ilmaisia. Mikäli korjauksesta on ehtinyt jo maksaa, saa rahansa takaisin, Nintendon sisäiset dokumentit paljastavat.

”Asiakkaiden ei enää tarvitse tarjota ostotodistusta Joy-Conin korjausta varten. Myöskään takuun voimassaoloa ei tarvitse varmistaa. Jos asiakas pyytää rahoja takaisin aiemmin maksetusta Joy-Conin korjauksesta (…) varmista aiempi korjaus, ja sitten aloita rahanpalautus”, linjataan yhtiön sisäisessä ohjeessa.

Sisäisen asiakirjan tarjosi VICE Gamesille anonyymi lähde, joka on perehtynyt Nintendon päivitettyihin asiakaspalveludokumentteihin.

VICEn ottaessa yhteyttä Nintendoon kommenttia varten, yhtiö ei vastannut suoraan kysymyksiin. Muutaman tunnin jälkeen Nintendo kuitenkin julkaisi aihetta koskevan lausunnon: ”Nintendolla olemme ylpeitä laatutuotteiden tekemisestä ja teemme jatkuvasti parannuksia niihin. Olemme tietoisia tuoreista raporteista, että jotkut Joy-Con -ohjaimet eivät toimi kunnolla. Me haluamme, että asiakkaamme pitävät hauskaa Nintendo Switchillä, ja jos joku ei toimi kannustamme heitä käymään http://support.nintendo.com/ sivulla, jotta voimme auttaa”.