Pelikonsolit ovat pitkään olleet tiukasti omissa poteroissaan. Päästäkseen niiden yksinoikeuspeleihin käsiksi on kyseinen konsoli pitänyt hankkia.

Tähän oli tulossa muutos, kun etenkin Microsoft ja Nintendo julkaisivat omia pelejään myös toisen konsolilla. Esimerkiksi Xboxille ja pc:lle julkaistu erinomainen räiskintäpeli Cuphead saapui heinäkuussa Nintendo Switchille, ja se istui Switchille kuin valettu.

GamesIndustry.biz kertoo, että tilanne muuttuu taas huonompaan.

”Uudet studiomme keskittyvät tekemään pelejä omille alustoillemme. Meillä ei ole jatkosuunnitelmia yksinoikeuspeliemme tuomiseksi muille pelikonsoleille”, Microsoft kiteyttää.

Microsoft vakuutti kuitenkin samaan syssyyn, että se uskoo edelleen crossplayn tärkeyteen eli siihen, että pelaajien pitäisi voida pelata keskenään pelikonsolista riippumatta. Näin Microsoft ja Nintendo ovat esimerkiksi tehneet Minecraftin kohdalla.

The Verge toteaa, että Xboxin yksinoikeuspelit saapuvat kuitenkin Microsoftin pelien suoratoistopalvelu xCloudiin. Jos Nintendo ja Sony sallivat xCloud-sovelluksen kehittämisen omille alustoilleen, Xboxin yksinoikeuspeleihin pääsisi silloin jälleen käsiksi pelikoneesta riippumatta.