Vuonna 1983 GNU-projektin perustanut Stallman tunnetaan esimerkiksi toisena Linuxin isänä, jonka opetuslapset jaksoivat vuosikausia muistuttaa käyttöjärjestelmän ”oikean nimen” olevan GNU/Linux. Ohjelmakoodin vapauden saarnaamisen ohessa Stallman jaksoi myös jatkuvasti piikitellä Microsoftia. Miehen henkilökohtaisilta kotisivuilta löytyy edelleen artikkeli ”Syitä olla käyttämättä Microsoftin tuotteita”.

Syystä tai toisesta Stallman kuitenkin piipahti puhumassa Redmondissa. The Register yritti kysellä asiasta niin Microsoftilta kuin Stallmanin vetämältä Free Software Foundationilta, mutta lisätietoa asiaan ei saatu. Muiden FSF-aktiivien kanta vierailuun voisikin olla mielenkiintoista kuultavaa, eräs heistä on esimerkiksi esittänyt vertauksen ”illallinen Microsoftin kanssa on kuin illallinen Hannibal Lecterin kanssa”.

Aivan ilman piikittelyä vierailukaan ei sujunut. The Registerin mukaan oli todennut lukeneensa Microsoftin nykyisen toimitusjohtajan Satya Nadellan kirjan ja tajunneensa siitä, että Microsoft on hieno yritys. Tai siis olisi, jos unohtaa täysin, mitä yhtiö tekee käyttäjiensä vapaudelle – asialle, jota Stallman pitää äärimmäisen tärkeänä.

Harvinaislaatuisesta tapauksesta on otettu toden teolla ilo irti netin nörttipiireissä. Eräs Azure-päälliköistä tviittasi kuvan Stallmanista pitämässä esitystään ja kertoi kuvassa näkyvän syyn mahdolliseen maailmanloppuun. Toisaalla todettiin helvetin varmasti jäätyneen, ja epäiltiinpä jopa CERNissä tehtyjen kokeiden lopulta avanneen portin toisiin ulottuvuuksiin.