Moni Disney+-palvelun käyttäjä on joutunut pettymään jo useampaan kertaan. Aluksi palvelun käytöstä ei kenties tullut mitään, koska Disneyn väki oli kämmännyt koodinsa kanssa.

Nyt on saattanut tulla uusia ongelmia, sillä jo luotu ja maksettu tili ei ehkä olekaan enää käytettävissä. Kerrotaan, että tilejä on kaapattu ja tunnuksia niille myydään verkossa. Halvimmillaan tilin saa rikollisilta 3 dollarilla, kerrotaan.

Ikävä kyllä näissä tapauksissa uhrit eivät usein voi syyttää muita kuin itseään. Axios kirjoittaa, että salasanojen varastaminen on varsin harvinaista. Toki tämä onnistuu sopivalla haittaohjelmalla, mutta paljon todennäköisempää on, että tili kaapataan aivan muulla tavoin hankitulla salasanalla.

Yleisin tapa menettää ote tilistään on kierrättää samoja salasanoja palvelusta toiseen. Rikolliset saavat haltuunsa jossakin tietomurrossa, vaikkapa vuosien takaisessa, hankittuja salasanoja ja käyttäjätunnuksia. Niitä kokeillaan uudessa palvelussa, valitettavan usein hyvällä menestyksellä.

Kokonaan oma lukunsa on kerrassaan kelvottomien salasanojen käyttäminen. Rikollisilla on keinonsa testata nopeasti kaiken maailman qwertyt ja 12345-sarjat ja napata tilit sitten omaan taskuunsa.