Crucible on uusi moderni verkkopeli, jonka avulla verkkojätti Amazon pyrkii valloittamaan niin pelaajat kuin toisten pelaamista katsovat fanitkin. Pelikehityksestä vastaa Relentless Studios, joka on kaapannut huippuluokan osaajia niin EA:lta, Microsoftilta kuin ArenaNetistäkin, Engadget taustoittaa.

Kymmenen erilaista hahmoa ja kolme eri taistelumuotoa sisältävä peli on suunniteltu alusta lähtien pelistriimaus mielessä. Esimerkiksi ammukset ovat kookkaita, joten niiden lentorata on helppo nähdä. Pelin suunnittelijat myöntävät avoimesti, että jokaista päätöstä punnittiin pelin Twitch-katselun kannalta. Pelissä voi esimerkiksi olla kerrallaan enintään 16 pareihin jaettua osallistujaa, suurempaa määrä kisailijoita on vaikea hahmottaa.

Fortniten, Call of Dutyn ja League of Legendsin kaltaisten jättisuosikkien joukkoon kipuaminen pelistriimaajien suosiossa on kunnianhimoinen, mutta ei mahdoton tavoite. Huippu-uutuus Valorant onkin jo kyennyt siihen, vaikka sillä ei edes ole samanlaista ässää hihassa kuin Cruciblella. Amazon nimittäin omistaa myös pelistriimauspalvelu Twitchin. Halutessaan yhtiö voi mainostaa peliä palvelussaan häpeilemättä. Samoin mainosaikaa on oletettavasti tarjolla kohtuulliseen hintaan Amazonin omassa Prime Video -palvelussa.

Tänä vuonna Amazon on julkaisemassa Cruciblen lisäksi myös toista suurella rahalla työstettyä peliä, Aeternum-fantasiamaailmaan sijoittuvaa New Worldia. Sitäkin suurempi projekti yhtiöllä on työn alla, mutta virallisesti siitä ei vielä kerrota. Googlen, Nvidian ja Microsoftin pilvipelipalveluita haastavasta Project Tempo -koodinimellä tunnetusta projektista valunut niukasti tietoja ulos.

Mikäli Amazon palvelunsa julkaisee, on sillä käsissään melkoinen täyskäsi peleistä niiden jakelualustaan ja striimauspalvelun.