Desert Bus on legendaarinen peli. Ei räjähtävän toimintansa, upeiden grafiikkojensa tai mukaansatempaavan juonensa vuoksi. Ei. Desert Bus on legenda, koska se on tuskallisen tylsä. Se on kiduttavan monotoninen bussimatka halki aavikon, jossa mitään ei tapahdu.

Vuonna 2013 The New Yorker antoikin Desert Busille kunnian olla “se kaikista huonoin videopeli mitä on ikinä tehty”.

Nyt peli maksimoi tuskan siirtymällä virtuaalitodellisuuteen.

Ars Technica kertoo, että Dinosaur Entertainmentin kehittämä ja Gearboxin julkaisema vr-busseilu Desert Bus VR jäljittelee alkuperäistä Desert Busia lähes suoraan.

Peli kuvaa, kuinka pelaaja havahtuu bussiasemalta Arizonassa, Tucsonissa. Edessä on puuduttava reissu Tucsonista Las Vegasiin, ja matka kestää realistiset kahdeksan tuntia.

Kahdeksan tuntia tasaista aavikkoa.

Kahdeksan tuntia 70 km/h maksiminopeutta.

Kahdeksan tuntia ei yhtään mitään.

Välillä tuulilasiin osuu hyönteinen, mutta siinä se.

Bussia on kuitenkin ohjattava, sillä se kaartaa koko ajan ihan vähän oikealle. Vakionopeudensäädintäkään ei ole, joten kaasua on painettava tai bussi alkaa hidastua, eikä sitä halua kukaan.

Jos ajaminen kyllästyttää voi pelaaja myös istua matkustajana. Silloin ei voi tehdä yhtään mitään, ei edes painaa kaasua. Voi vain katsoa ympärilleen ja ”nauttia”.

Vr-versio ehostaa tämän kammottavan reissun nautintoarvoa yllättävän hyvillä grafiikoilla sekä todella kummallisilla ääniraidoilla. Seasta löytyy muun muassa ”Englantilaiset kadunnimet”, ”Gearboxin käyttöehtosopimus” sekä koomikko Penn Jilletten haastattelulla alkuperäisen Desert Busin historiasta. Jälkimmäinen on sinänsä oivallinen lisä, sillä Desert Bus on saanut alkunsa niinikään Penn & Teller -aisaparin vitsinä.

Desert Bus VR:n voi hakea Steamista ilmaiseksi.