Mobiilisovelluksia on syytetty monista asioista, mutta murhakäskyjen antaminen lie harvinaisemmasta päästä syytöksiä. Onneksi Yhdysvalloissa voi aina hakea kärsimistään vääryyksistä korvauksia oikeuden kautta.

Michiganissa tapahtuneen kuuden ihmisen kuolemaan johtaneesta ammuskelusta syytetty mies on poliisikuulusteluissa väittänyt, että sai käskyn tekoihin kännykkänsä Uber-sovellukselta.

”Uberlin logo näytti itäiseltä tähdeltä ja ruudulle tuli paholaisen pää”, hän kertoi poliisille.

Muun muassa Business Insider kirjoittaa nyt, että mies on vankilasta käsin haastamassa Uberin oikeuteen. Haaste ei liity kuitenkaan murhiin vaan yleiseen riistoon.

Kuski väittää työskennelleensä Uberille vuosien ajan, eikä ole saanut vaivoistaan riittävää korvausta.

”Olen raatanut ja raatanut. Minulle ei maksettu joulubonusta eikä kutsuttu firman juhliin. Töihin piti mennä sairaana, enkä saanut viettää aikaa lasteni kanssa”, mies valittaa. Hän vaatii 10 miljoonan dollarin korvauksia elämänsä ja avioliittonsa pilaamisesta.

Uberin mukaan kuski aloitti kuljettajana vasta kuukautta ennen surmia, tammikuussa.

Näyttää vahvasti siltä, ettei kaikki palikat ole aivan oikeassa järjestyksessä miehen päässä. Huolestuttavaa on, että Uber kertoi hänen läpäisseen yhtiön taustaselvitykset, joissa ei firman turvallisuuspäällikön mukaan tullut esiin mitään merkillistä.

Lähde: TiVi