Apple vahvisti hidastaneensa tarkoituksellisesti vanhempien iPhone-älypuhelimien suorituskykyä. Yhtiön jälkikäteen saama rehellisyydenpuuska on poikinut jo yhdeksän joukkokannetta. Viimeisimmässä vaaditaan 999 miljardin dollarin vahingonkorvauksia.

Kirjoitimme aiemmin Applen toimintaan kypsyneistä käyttäjistä, jotka virittelevät joukkokanteita Cupertinon jättiläistä vastaan. Oikeusjuttuja on luvassa lisää, sillä yhä useampi haluaa korvauksia iPhonensa hidastumisesta.

Applen mukaan vanhempien iPhone-älypuhelimien toimintaa hidastettiin päivityksellä, jotta laitteet eivät ajan myötä sammuisi äkillisesti esimerkiksi kylmässä ulkoilmassa.

Viimeisimmässä joukkokanteessa Apple syytetään harhaanjohtamisesta, sillä yhtiö ei paljastanut asiakkailleen, että iPhonen suorituskyvyn voi ”palauttaa” vaihtamalla laitteeseen uuden akun tai pidättäytymällä käyttöjärjestelmäpäivitysten asentamisesta, Softpedia kirjoittaa.

Kanteen mukaan monet olisivat pidättäytyneet uuden älypuhelimen hankinnasta, mikäli Apple olisi rehellisesti paljastanut, miten suorituskyky saadaan takaisin optimitasolle.

Vaikka 999 miljardin dollarin vahingonkorvausvaade tuskin menee sellaisenaan läpi, saattavat oikeusjutut tuoda Applelle runsaasti lunta tupaan. Käyttäjien luottamus on bisneksessä kaiken a ja o ja sen voi menettää helposti, eikä luottamuksen rakentaminen uudelleen ei ole sieltä helpoimmasta päästä, Softpedia varoittaa.