Tor-verkossa pyöritetty huumekauppa on johtanut kahteen pitkään vankeustuomioon Helsingin käräjäoikeudessa, uutisoi viime viikolla Helsingin Sanomat. Lisäksi tapauksessa tuomittiin useita muita ihmisiä pienempiin vankeus- ja sakkorangaistuksiin.

Tor-verkon Silkkitie- ja Sipulimarket-sivustoilla myytiin tuomion mukaan huumeita noin 700 000 euron edestä muun muassa nimimerkeillä Vauhtitonttu, Express 24/7, Douppikauppa ja BurgerKing. Huumeita oli hankittu muun muassa Hollannista.

Helsingin Pasilassa sijainneessa varastossa sekä Kalliossa sijainneissa asunnoissa ja asunnon kellarikomerossa varastoitiin ja pakattiin muun muassa kymmenen kilon amfetamiinierä, seitsemän kiloa mdma:ta ja tuhansia ekstaasitabletteja. Lisäksi miesten hallussa ja myynnissä oli ollut pienempiä eriä kokaiinia, heroiinia, ketamiinia ja metamfetamiinia.

Toinen päätuomituista tuomittiin kaikkiaan kahdeksasta törkeästä huumausainerikoksesta 13 vuoden maksimirangaistukseen ja rikoshyötyä hän joutuu luovuttamaan valtiolle 600 000 euroa.

Toinen mies tuomittiin viidestä törkeästä huumausainerikoksesta 6,5 vuoden vankeusrangaistukseen sekä maksamaan yli 100 000 euroa rikoshyötynä. Lisäksi häneltä oli takavarikoitu Saksassa kiinnioton yhteydessä 84 000 euroa käteistä.

Vuodesta 2013 aina vuoteen 2019 toiminut Silkkitie oli Sipulimarketin ohella merkittävä suomenkielinen huumekauppapaikka. Silkkitiellä oli sen toiminta-aikana noin 400 000 nimimerkkiä, myynnissä oli 78 000 eri tuotetta ja toteutuneita kauppoja tehtiin noin 500 000. Tullin mukaan sen liikevaihto toiminta-aikanaan oli noin 50 miljoonaa euroa, josta pelkkien huumeiden osuus oli noin 42 miljoonaa euroa.