Applen puhelinmyynti on jo jonkin aikaa sujunut odotettua heikommin, mikä on aiheuttanut vaikeuksia paitsi sille myös alihankkijoille ja sopimusvalmistajille.

Ilmiön taustalta on osoitettu syiksi niin korkeita hintoja kuin epävarmaa tilannetta USA:n ja Kiinan kauppasuhteissa. Lieneekö tämä uusin osoitettu taustatekijä seurausta hintojen karkaamisesta vai siitä, että uudet mallit eivät tarjoa merkittäviä syitä päivittää vielä hyvin toimivaa luuria?

Cult of Mac kirjoittaa selvityksestä, jolla kartoitettiin asiakkaiden innostusta iPhone-päivitykseen. Markkina-analyyseja tekevän Bernsteinin analyytikko Toni Sacconaghi on varoittanut sijoittajia Applen kannalta huolestuttavasta trendistä.

Aikaisemmin iPhone-käyttäjät olivat hankkimassa uuden mallin joka toinen vuosi. Vuonna 2016 näin kertoi noin 60 prosenttia vastaajista. Viime vuonna vastaajat arvelivat, että kolme vuotta olisi sopiva päivitysväli.

Vuonna 2018 toteutetun kyselyn mukaan vastaajien mielestä samalla iPhonella pärjää hyvin neljäkin vuotta.

Sacconaghi ennustaa vaihtovälin venyvän edelleen jopa 4,5 vuoteen.

Analyysissa todetaan, että ennakkoarvioiden mukaan tänä vuonna markkinoille tulevat uudet iPhone-mallit eivät tuo mukanaan mitään sellaista, joka kannustaisi käyttäjiä luopumaan vanhasta puhelimesta ja ostamaan uuden. Näin vaihtohalut ja siten iPhone-myynti pysyisivät vaisuina myös ensi vuonna.

Lähde: Tivi