Yhdysvaltain seuraavaksi presidentiksi pyrkivää miljardööri Donald Trumpia ei enää mielellään päästetä Twitterin ääreen.

Syynä on se, että Trumpin kampanjahenkilökunta pelkää ehdokkaan möläyttävän jälleen jotain, johon hänen kilpakumppaninsa, demokraattisen puolueen Hillary Clinton voi tarttua. Se voisi olla haitallista Trumpin kampanjalle näin myöhäisessä vaiheessa. Yhdysvaltain presidentinvaalit käydään 8. marraskuuta.

New York Timesin saamien tietojen mukaan Trump on kuitenkin onnistuneesti houkuteltu pois Twitterin ääreltä ennen tärkeintä äänestystä. Hänellä on edelleen ”oikeus ehdottaa” tviittejä, jotka hänen kampanjaväkensä sitten editoi poliittisesti korrektiin muotoon.

Trumpin kovimmalle kannattajakunnalle kyseessä saattaa olla isku vasten kasvoja. Kanssakäynti presidenttiehdokkaiden kanssa sosiaalisessa mediassa on ollut hedelmällistä, sillä se on toiminut suorana viestikanavana ehdokkaan ja hänen äänestäjiensä välillä.

Trump on kuitenkin onnistunut muutaman kerran möläyttämään Twitterissä sammakoita, jotka ovat kasvattaneet harmaita hiuksia hänen pr-henkilökunnalleen.

Siksi republikaanien ehdokas viettää nyt henkilökohtaista Twitter-lakkoa. Ilmeisesti Trumpin pään onnistui kääntämään vasta varoitus siitä, että Clinton yrittää päästä hänen päänsä sisään yllyttämällä Trumpia möläyttelemään Twitterissä lauseita, joita hän myöhemmin tulee katumaan.

Trump ei ole täysin luopunut Twitterin käytöstä, mutta ilmeisesti mies on tyytyväinen muutokseen, sillä tällä hetkellä mediassa puhutaan enemmän hänen kampanjansa viestistä kuin miehestä itsestään, Engadget kirjoittaa.