Dropbox-tallennuspalveluun ladattu 22-sivuinen Applen työntekijöille laadittu ohjeistus valottaa sitä, milloin puhelin korjataan takuutyönä ja milloin sen loppusijoituspaikaksi päätyy kierrätyslaitos.

Vuotanut dokumentti antaa kuluttajalle arvokasta tietoa siitä, kannattaako puhelin kiikuttaa takuuhuoltoon, vai pitääkö valmistautua kaivamaan kuvettaan.

Applen takuu kattaa tiettyjen laitteiden korjauksen tai vaihtoehtoisesti korjauskelvottomien vaihtamisen uuteen. Tarkemmat tiedot korjauskelvottoman ja korjattavan laitteiden eroista ovat kuitenkin tähän asti olleet vain Applen työntekijöiden tiedossa, mutta vuodon ansiosta tieto on nyt levinnyt laajemmalle, Neowin kirjoittaa.

Vuotaneen dokumentin päiväys on 3. maaliskuuta 2017. Asiakirjan tiedot kattaa kolmen viimeisimmän iPhone-älypuhelinmallin (iPhone 6, 6S sekä iPhone 7) perus- sekä suuremmat Plus-versiot. Dokumentti tunnetaan Applen työntekijöiden keskuudessa nimellä Visual/Mechanical Inspection (VMI).

Applen huoltotyöntekijöiden Business Insiderille antaman lausunnon mukaan VMI:n käyttöön tukeudutaan vain erikoistapauksissa sekä silloin, kun laitteiden kärsimät vauriot joudutaan tarkistamaan korjauskustannusten selvittämiseksi.

Dokumentista myös selviää, mitkä korjaustöistä suoritetaan takuutyönä ja minkälaisissa tapauksissa kuluttajan on paras valmistautua kaivamaan oma lompakkonsa esiin. Esimerkiksi laitteen kärsimät kosteusvauriot eivät kuulu takuukorjausten piiriin, vaan niiden korjaamisesta laskutetaan erikseen. Sen sijaan älypuhelimeen ilmestyneen hiushalkeaman korjaus kuuluu takuun piiriin.

Hieman harkintavaltaa jätetään myös Applen työntekijöille itselleen. Erään Apple-myymälän työntekijän mukaan joissain yksittäistapauksissa huoltoon tuodun laitteen korjaus ei välttämättä kuulu takuun piiriin, mutta se saatetaan siitä huolimatta vaihtaa uuteen.