Jos kuulee, että omat tiedot päätyvät vääriin käsiin, olo on ymmärrettävästi ikävä. Asiasta voi aiheutua monenlaista harmia, kuten identiteettivarkauksia ynnä muuta. Siksi toivoisi, että esimerkiksi asiakastietoja keräävät tahot pitäisivät tiedoista hyvää huolta ja tietoturvansa kunnossa.

Ainakaan Kanadan julkinen sektori ei näytä tuollaisia toiveita täyttävän. ZDnet kirjoittaa, että valtion virastoista ja vastaavista on päätynyt tietoja huonoille teille järkyttävän yleisesti. Erilaisia tapauksia on laskettu olleen 7992 kappaletta, ja niissä on hukattu 144 000 kansalaisen tiedot.

Noita kahta lukua toiselleen verratessa tulee äkkiä mieleen, ettei kyse välttämättä ole megaluokan tietomurroista – niissä kun voidaan kerralla viedä miljoonienkin ihmisten tiedot. Näin onkin, sillä mukana ovat kaikki vähäpätöisimmätkin tapahtumat, kuten tietojen lähettäminen vahingossa väärälle vastaanottajalle. Toki kohteen kannalta on jokseenkin merkityksetöntä, menivätkö tiedot joron jäljille yksinään vai lauman mukana.

Eniten tietojen kanssa on hutiloinut verottaja, seuraavaksi eniten julkinen terveydenhuolto.

Esimerkiksi verottaja syyttää tietojen runsaasta hukkaamisesta tietoturvaloukkausten lisäksi postin lähettämistä väärille vastaanottajille mutta myös henkilökunnan väärinkäytöksiä.