Redditin homeassistant-alueella keskustellaan avoimen lähdekoodin älykotiohjelmistosta, johon on helppo yhdistää erilaisia kaupallisia ratkaisuja. Whatisnuclear-nimimerkillä esiintyvä käyttäjä kertoo palvelussa hurjasta aamuherätyksestä, joka alkusäikähdyksen jälkeen paljastui kullanarvoiseksi.

Whatisnuclear kertoo heränneensä kumppaninsa kanssa neljältä aamuyöllä, kun makuuhuoneen valot ovat syttyneet automaattisesti. Samalla makuuhuoneen äänentoistojärjestelmästä kaikui varoitus vesivahingosta. Toden totta, kellarin lämminvesivaraajasta oli pettänyt liitos, ja lattialle virtasi vettä hurjaa vauhtia. Itse rakennetun hälytysjärjestelmän ansiosta vedentulo oli kuitenkin katkaistu kolmessa minuutissa, ja suuremmilta vahingoilta säästyttiin.

Tämänkaltainen hälytys toki toimii vain, mikäli käyttäjä on kotona sen sattuessa. Seuraavaksi Whatisnuclear kertookin harkitsevansa etäohjattavien venttiilien asentamista, jotta vedentulo katkeaisi vastaavassa tapauksessa automaattisesti.

Keskustelijat onnittelevat nikkaroijaa, mutta eräällä kommentoijalla on myös valitettavan ikävä kokemus. Nimimerkki Hagak oli asentanut omat kosteusanturinsa vääriin paikkoihin, jolloin vesi sai vuotaa kellarin lattialle kaikessa rauhassa niiden huomaamatta.

Tarina on hieno, mutta verkon keskustelupalstoilla täytyy tosin aina muistaa, että tietojen todenperäisyydestä ei ole takuuta. Teknisesti kuvailtu tapahtumaketju on kuitenkin täysin mahdollinen.