Samsung Fold ehti ensimmäisenä näytöltään aukitaitettavien puhelinten markkinoille, ja Huawei Mate X seuraa vain vähän jäljessä, puolessa välissä marraskuuta.

Microsoftin Surface Duo, Android-pohjainen puhelin, puolestaan saapuu vasta ensi vuonna. Se käyttää kahta näyttöä, mutta minimoi niiden sauman.

LG kulkee omia polkujaan.

The Next Web kertoo, että elektroniikkajätti on valmistanut tavallisen älypuhelimen ja myy siihen koteloa, jossa on toinen näyttö.

LG G8X -puhelimen etu on siinä, että koska se ei yritä keksiä pyörää uusiksi, se on saanut ratkaisustaan mahdollisimman kustannustehokkaan. Next Webin mukaan puhelin sekä sen näytöllinen kotelo lähtevät vain 700 dollarilla siinä missä Samsung Fold maksaa 2100 euroa.

LG:n ratkaisussa on luonnollisesti hyvinkin selkeä sarana, näytöt kun ovat täysin toisistaan erillään. TNW:n mielestä tämä riittää silti siihen, että käyttäjällä on näppärä ja kestävä kakkosnäyttö, jonka saa vieläpä pois päältä, kun sitä ei tarvitse.

LG G8X houkuttelee käyttäjiä myös tehoillaan.

Sen suorittimena hyrrää Snapdragon 855, käyttömuistia löytyy 6 Gt, tallennustilaa 128 Gt ja näyttö on 6,4” 2340 x 1080 oled-ruutu. Akun koko on 4000 mAh.