Lennokkien ja muiden robottien potentiaali väkivaltaisiin käyttötarkoituksiin on saanut ihmiset huolestumaan. Ban Lethal Autonomous Weapons on kampanja, joka yrittää saada päättäjät ymmärtämään miten vakavasta uhasta on kyse, ja miksi se vaatii lainsäädäntöä.

Kampanja on tuottanut videon fiktiivisestä tulevaisuudesta, jossa sotilaskäyttöön suunniteltu minilennokki etsii kohteen, lentää vauhdilla päin otsaa ja ampuu suunnatun räjähdepanoksen suoraan aivoihin. Teknologia vuotaa vääriin käsiin, ja pian niin aktivistit, poliitikot kuin muutkin saavat pelätä, että joku heihin ärsyyntynyt päästää valloilleen tappajalennokkien parven.

The Guardian kertoo, että kampanja haluaa YK:n laativan ennaltaehkäisevän lakipaketin, joka kieltäisi niiden teknologioiden kehittämisen, joilla voidaan valmistaa ja käyttää itsenäisesti toimivia aseita, kuten lennokkeja, tankkeja ja konetykkejä.

Kampanjassa mukana oleva tekoälytutkija Stuart Russell pitää tilannetta erittäin huolestuttavana. Hänen mukaansa itsenäisesti toimivien aseiden kieltämisen aikaikkuna on jo sulkeutumassa, sillä varoittavan videon kaltainen teknologia on jo olemassa. Tappajalennokkien tekeminen ei vaatisi kuin valmiiden ominaisuuksien yhdistämistä.