Noin puolet devaajista viettää taukonsakin koneella istuen. Ihmisten kanssa jutustelu ei mahtunut edes kärkiviisikkoon, kun devaajilta kysyttiin, miten nämä viettivät taukoja töistä irtautuakseen. Ohjelmointiin keskittyneen Stack Overflow -sivuston kyselystä uutisoi The Register .

Kyselyssä kysyttiin 800 devaajalta, miten he viettävät taukojaan töiden lomassa. Useimmat suosituista taukoaktiviteeteista liittyivät ruudun äärellä vietettyyn aikaan. Lähes puolet kertoi kuuntelevansa musiikkia ja tutkailevansa Stack Overflow’ta. Reilu kolmannes ilmoitti selaavansa somea tai katselevansa videoita.

Kyselystä kävi ilmi myös, että onnellisimpia devaajia ovat ne, joiden työnantajat kannustivat työntekijöitään sekä ruumiilliseen että henkiseen hyvinvointiin.

Liikunta on hyvä tapa lievittää stressiä, ja puolet kyselyn vastaajista kertoikin kävelevänsä tai muulla tavoin liikkuvansa, kun tauon paikka kohdalle osui.

Vaikka työnantajat kannustaisivatkin liikkumaan, on eri asia, kuinka moni työntekijä siihen todella ryhtyy. Stack Overflow viittaa viime vuonna tehtyyn tutkimukseen, jossa kahdella viidestä vastaajasta oli korkea loppuunpalamisen riski.

Stack Overflow’n mukaan luvut ovat huolestuttavia, ja enemmän pitäisi saada ihmisiä poistumaan näppäimistön ääreltä.