Ongelmien aiheuttaja on toistaiseksi hämärän peitossa. Käyttäjät ehtivät jo syyttää maailmanlaajuisesta katkoksesta Microsoftia, mutta vika saattoi piillä myös eri operaattoreiden dns-palvelinasetuksissa. Myöskään ongelman laajuudesta ei toistaiseksi ole tietoa.

Joidenkin käyttäjien mukaan ratkaisu ongelmaan löytyi vaihtamalla Windowsiin Googlen dns-palvelun asetukset. Toisilla kikka ei kuitenkaan purrut.

Microsoftilta kerrottiin yhteisöpalvelu Redditissä aiemmin, että yhtiöllä ollaan tietoisia ongelmista ja niitä tutkitaan parhaillaan.

Ilmeisesti ratkaisu on löytynyt, sillä ongelmia Microsoftin palveluissa ei pitäisi enää esiintyä, yhtiöltä vahvistetaan Laptop Mag -julkaisulle.

Ongelma ilmeni siten, että Windows ilmoitti ettei se saa yhteyttä Windows Update -palveluun. Myös sovelluslataukset Windows-sovelluskaupasta olivat katkon aikana poissa pelistä.

Mikäli kärsit yhä ongelmasta, kannattaa kokeilla väliaikaista vaihtoa Googlen dns-palvelimiin. Tämä onnistuu Windows 10:n verkkoasetuksista. Googlen palvelimien ip-osoitteet ovat 8.8.8.8 sekä 8.8.4.4.