Kiinan ja Yhdysvaltojen välisessä kauppasodassa todellisena kiistakapulana pyörivä Huawei joutui julkistamaan uusimman huippumallinsa ilman Googlen palveluita. Kiinassa tämä ei juuri käyttäjiä haittaa, mutta muualla maailmassa kiinnostus puhelinta kohtaan on ollut vaatimatonta, AndroidCentral kertoo.

Ihmiset kuitenkin haluavat edelleen ostaa uusia Android-puhelimia, eikä markkinajohtaja Samsungin sinänsä laaja valikoima miellytä kaikkia käyttäjiä. Huawein kiinalaisten kilpailijoiden pääkonttoreilla hierotaankin varmasti käsiä yhteen nyt innokkaasti.

Markkinaosuuttaan haluaa varmasti kasvattaa etenkin kiinalainen BBK Electronics, joka omistaa OPPO- ja Vivo-puhelinbrändit. Vuoden 2019 viimeisen neljänneksen tilastoissa OPPO ja Vivo kaappasivatkin yhdessä jo 16 prosenttia maailman älypuhelinmarkkinoista – eli lähes yhtä paljon kuin kuin Huawein 18 prosentin osuus. Samaan konserniin kuuluu myös Suomessakin erittäin hyvin tunnettu OnePlus.

BBK-jättiläisen lisäksi omaa osuuttaan Huawein kapenevasta markkinaosuudesta havittelee Xiaomi, joka vuoden 2019 lopussa vastasi yksinään kahdeksasta prosentista maailman älypuhelintoimituksia.

Ainakaan toistaiseksi Yhdysvallat ei ole osoittanut sen suurempaa kiinnostusta asettaa BBK:n tai Xiaomin tuotteisiin kohdistuvia pakotteita. Niiden puhelimissa siis toimivat Googlen sovelluskauppa ja muut palvelut kuten ennenkin.