Kodi on täysin laillinen avoimen lähdekoodin mediaohjelmisto, mutta siihen on saatavilla lisäosia, jotka mahdollistavat tekijänoikeuksilla suojatun sisällön katselun ilman lupaa. Eräs suosittu laittomien liittännäisten tarjoaja, TVAddons, on siirtynyt kanadalaiselle lakifirmalle.

TVAddonsilla oli viime maaliskuussa noin 40 miljoonaa käyttäjää, joiden toimintaa saatetaan pahimmassa tapauksessa pitää silmällä, mikäli käy ilmi, että kanadalainen lakifirma DrapeauLex toimii myös tekijänoikeusjärjestönä, Techspot kirjoittaa.

TVAddons katosi verkosta viime kuussa, kun se haastettiin oikeuteen Texasissa, Yhdysvalloissa. Sittemmin suuri osa palvelun domaineista on siirtynyt DrapeauLexin haltuun, TorrentFreak raportoi.

”Mikäli joku haittaohjelmien kehittäjä näin haluaisi, hän voisi helposti asentaa tarkkailuohjelman, joka raportoisi käyttäjän ip-osoitteen sekä kaiken muun, mihin hän Kodi-ohjelmistoa käyttää. Jos lakifirma on oikeasti samalla antipiraattiryhmittymä, se vaikuttaa kaikkein todennäköisimmältä skenaariolta”, varoittaa Kodin projektipäällikkö Nathan Betzen.