Yhdysvaltojen ja Kiinan välinen kauppasota näkyy tuotantoketjujen hidastumisena. Valmistajilla on vaikeuksia saada tarvittavia komponentteja kauppakieltojen vuoksi, joten tuotantomäärät romahtavat. Esimerkiksi Microsoft ja Sony eivät kykene toimittamaan uusia pelikonsoleitaan läheskään tarpeeksi ripeästi vastatakseen huimaan kysyntään.

Tämä vaikuttaa myös näytönohjainten tuotantoon. Etenkin kovan luokan ohjaimista on kova kysyntä, ja niistä kiskotaankin välillä huimia summia.

GameSpot kertoo, että tilanne on menossa vielä huonompaan suuntaan.

Kun USA aloitti kauppasodan Kiinan kanssa, yksi sen vaikutuksista oli lisääntyneet tullimaksut, joita lätkäistään Kiinasta tuleviin tuotteisiin. Tämä luonnollisesti revitään ostajan selkänahasta, eli näytönohjainten hinnat kasvavat lisätulleja vastaavissa määrin.

Valmistajat saavat anoa poikkeuksia sääntöön, eli lisätulleja ei peritä tiettyjen tuotteiden kohdalla. Näytönohjaimet ovat olleet yksi näistä poikkeuksista.

Nyt nämä poikkeusluvat ovat menneet umpeen. Vastedes kaikkiin Kiinasta Yhdysvaltoihin tuotaviin tietokonekomponentteihin ja -laitteisiin voidaan lisätä 7,5–25 prosentin lisävero.

Asus on toistaiseksi ainoa yhtiö, joka myöntää asian suoraan.

”Uudet suositushintamme heijastavat komponenttien kasvaneita hintoja, toimintakuluja, logistiikkaa sekä maahantuontitullien jatkumista”, Asusin markkinointijohtaja Jose Guerrero III sanoo TechPowerUpille.

Vaikka tullien vuoksi kohoavat hinnat kiusaavatkin etenkin yhdysvaltalaisia, kauppasodan suorat sekä välilliset vaikutukset kaikuvat myös täällä.

LUE MYÖS: