Deepinin työpöytäympäristöä pidetään yleisesti eräänä kauneimmista. Sen ulkonäköä voidaan myös mukauttaa maltillisesti. Läpikuultavuus tarjoaa silmäkarkkia Windowsin Aeron ystäville.

Monet säikähtävät helposti Deepinin kiinalaista alkuperää, mutta usein aivan suotta. Käyttöjärjestelmää on epäilty muun muassa käyttäjien vakoilemisesta, joskaan pitävää näyttöä tästä ei ole koskaan esitetty.

Deepinin uusin versio tuo mukanaan todella paksun paketin bugikorjauksia, minkä lisäksi manner-Kiinassa asuvat käyttäjät voivat synkronoida asetuksensa suoraan pilvestä. Tämä helpottaa esimerkiksi kirjautumista toiselle Deepin-koneelle, kun käyttöjärjestelmä osaa hakea tallennetut tiedot automaattisesti.

Toistaiseksi asetusten synkronointi on tarjolla vain kiinalaisille käyttäjille, mutta se on tarkoitus tuoda myöhemmin kaikille halukkaille.

Uutta on myös optisten levyjen kirjoitusominaisuus suoraan tiedostonhallintaan integroituna. Lisäksi Deepin Movie -videosoittimeen voi raahata ja pudottaa tekstitystiedostoja.

Deepinin sovelluskauppa osaa tunnistaa käyttäjän sijainnin kirjautuneiden käyttäjien osalta Deepin ID -tunnisteen ja muiden osalta ip-tietojen perusteella. Näin käyttäjille voidaan tarjota lokalisoitua sisältöä.

Deepinin voi ladata ilmaiseksi täältä. Mikäli käyttöjärjestelmän ulkonäkö miellyttää silmää, mutta alla piilevän järjestelmän turvallisuus epäilyttää, kannattaa harkita vaikka Manjaro Deepinin lataamista.