WalMart on tiedottanut kokeilusta, jossa se kokeilee dronetoimituksia pääkonttorinsa lähistöllä Arkansasissa, Mashable kertoo. Kuljetusalue ylettyy pääkonttorilta 80 kilometrin säteelle.

WalMartin yhteistyökumppanina on pitkän linjan lennokkipioneeri Zipline. Yhtiön koneilla on lennätetty lääkkeitä Ruandassa ja Ghanassa. Nyt ne pääsevät samanlaiseen käyttöön myös Yhdysvalloissa, sillä kokeilu on ainakin aluksi rajattu vain tavarataloketjun terveystuotteisiin.

Ziplinen dronet eivät laskeudu asiakkaan pihalle, vaan tuotepaketeissa on laskuvarjo. Paikalle päästyään lentolaite avaa lastiluukkunsa ja pudottaa paketin päätymään perille laskuvarjon varassa. Enintään kuormaa mahtuu mukaan noin 1,8 kilogrammaa. Tavaroiden luvataan putoavan ovelle tunnin kuluessa tilauksen tekemisestä.

Ensimmäiset toimituslennot on tarkoitus päästä lentämään heti alkuvuodesta 2021. Kauppaketjun toisessa projektissa yhteistyökumppanina on israelilainen Flytrex. Tässä projektissa koetoimitukset ovat jo käynnissä Pohjois-Carolinassa.