Microsoft ei pidä kiirettä Surface Pro 4 -tablet-tietokoneen seuraajan kanssa siitäkään huolimatta, että Surface-myynti on laskenut lähes 26 prosenttia.

Viimeisellä vuosineljänneksellä Microsoftin Surface-myynti laski huomattavat 26 prosenttia. Siitä huolimatta Surface Pro 4 ei ole saamassa odotettua jatkoa Surface Pro 5:n muodossa, vaan laitetta päivitellään vain hiukan pellin alta.

Microsoftin laitepomo Panos Panayn mukaan ”Surface Pro 5 -tablet-tietokonetta ei ole olemassakaan”. Yhtiön odotetaan julkaisevan 23. toukokuuta parannellun Surface Pro 4 -version.

Omat vastoinkäymisensä on kohdannut myös Apple, jonka iPad-laitemyynti on laskenut jo kolmen vuoden ajan. Yhtiö kuitenkin yrittää taistella vastaan, MSPowerUser kirjoittaa.

Huhujen mukaan Apple on kehittämässä iPad-laitetta, johon olisi mahdutettu 10,5 tuuman näyttö. Saavutus onnistuisi poistamalla 9,7 tuuman iPad Prosta näytön reunat lähes kokonaan.

Huhu perustuu kuvavuotoon, jossa mainostetaan kuoria Applen iPad 10,5″ -laitteelle – laitteelle, jota ei toistaiseksi ole olemassakaan. Varastoilmoituksen mukaan kyseessä on uutuustuote kesäkuussa ilmestyvälle laitteelle.

Apple saattaisi uuden iPadin avulla haalia takaisin ainakin osan sitä ostajakuntaa, jota yhtiö on menettänyt viime vuosina Microsoftille, MSPowerUser ennustaa.