Kohusta kohuun viime aikoina seilannut Facebook ylitti kuun vaihteessa FactSetin keräämät analyytikkoennusteet 2,12 dollarin osakekohtaisella tuloksellaan, kun odotuksissa oli 1,91 dollaria per osake.

Vuosi sitten kolmannen neljänneksen osakekohtainen tulos oli 1,76 dollaria.

Myös yhtiön liikevaihto nousi vuoden takaisesta 29 prosenttia 17,65 miljardiin dollariin, kun analyytikot odottivat liikevaihdoksi 17,37 miljardia dollaria. Facebookin liikevaihdosta peräti 98 prosenttia tulee palveluiden mainoksista.

”Meillä oli hyvä neljännes. Olemme nyt keskittyneet korjaamaan suuria sosiaalisia ongelmia sekä kehittämään uusia kokemuksia, joilla parantaa ihmisten elämiä”, yhtiön toimitusjohtaja Mark Zuckerberg kommentoi osavuosikatsauksessa.

Yhteensä heinä-syyskuussa maailmassa oli 2,8 miljardia ihmistä, jotka käyttävät Instagramia, WhatsAppia, Facebookia tai Messengeriä kuukausittain. Käyttäjämäärissä kasvua viime vuoteen oli kahdeksan prosenttia.

Facebook on viime aikoina ollut myrskyn silmässä, ja Mark Zuckerberg on tottunut käymään Washingtonissa kongressin kuultavana. Yhdysvaltain kilpailuvirasto tutkii tällä hetkellä yhtiötä, joka on saanut myös miljardien sakot ihmisten yksityisyydensuojan rikkomisesta.

Lisäksi muun muassa demokraattien presidenttiehdokas Elizabeth Warren on vaatinut teknologiajättien pilkkomista, johon ovat myös muut poliitikot yhtyneet.

Zuckerberg myönsi sijoittajapuhelussa Facebookin kohtaavan nyt haasteita.

”Kohtaamme paljon sääntelyä.”

Samalla Facebookilla on ongelmia alkuperäisen alustansa kanssa, kun yhdysvaltalaiset käyttävät Facebookissa yhä vähemmän aikaa. Vielä vuonna 2017 keskimäärin Facebookin käytetty kuukaudessa oli markkinatutkimusyhtiö Activen mukaan noin 13 tuntia. Tällä hetkellä kuukausittain käytetty keskimääräinen aika on vain hieman yli 9 tuntia per käyttäjä.

Markkinat tervehtivät Facebookin tulosta ilolla. Yhtiön osake kallistui tulospäivänä jälkipörssissä noin viisi prosenttia.