Tosiasia on, että Googlen Chrome toimii huomattavasti kilpailijaansa sulavammin Linuxissa. Firefox on kuitenkin kutistanut eroa pieni muutos kerrallaan.

Firefoxia Linuxissa käyttävät halunnevat kytkeä käyttöön WebRender-ominaisuuden, jonka pitäisi parantaa selaimen suorituskykyä merkittävästi. WebRender siirtää sivustojen piirtämisen suorittimelta näytönohjaimelle.

Toistaiseksi WebRender-ominaisuutta ei ole kytketty käyttöön automaattisesti, sillä se on edelleen testivaiheessa. Kyseessä on korvaaja Firefoxin Gecko-ytimen nykyiselle komposoijalle. WebRender on toteutettu Rust-ohjelmointikielen avulla.

WebRenderin voi kytkeä käyttöön kirjoittamalla selaimen url-osoitepalkkiin about:config. Avautuvaan hakuvalikkoon kirjoitetaan gfx.webrender.all ja se kytketään käyttöön muuttamalla arvo false trueksi. Tämän jälkeen selain tulee vielä käynnistää uudelleen.

Koska kyseessä on toistaiseksi kokeellinen ominaisuus, voi sen käytössä esiintyä toisinaan bugeja. Mikäli homma menee mahdottomaksi, voi ominaisuuden kytkeä pois käytöstä vaihtamalla sen totuusarvon takaisin falseksi.