Microsoft Officen ohjelmistot, kuten Excel ja Word, olivat aiemmin THE työkaluja esimerkiksi kirjoitus- tai taulukkolaskentatyöhön.

Sittemmin tarjolle on tullut lukuisia erilaisia vaihtoehtoja, aina harvinaisemmista avoimen koodin ratkaisuista Googlen työkaluihin.

Googlen pilvityökalut ovat nousseet kovaan suosioon eivätkä ne kärsi samalla tavalla mammuttitaudista kuin Office. Pelkistyksessä on puolensa, mutta entä jos haluaa tehdä vähän muutakin kuin kaikkein yksinkertaisimpia tekstejä ja taulukoita? Silloin kaivetaan esiin Googlen työkaluille tarkoitetut laajennukset, joilla niistä voi muokata juuri itselle sopivat.

Mikrobitti perehtyi Googlen työkalujen laajennuksiin (engl. add-on). Lue koko laajennusopas tästä linkistä.

Jotkut niistä ovat Googlen omia, mutta suurin osa on kolmansien osapuolten ja tavallisten käyttäjien tekemiä.

Kokeile esimerkiksi Translate+-laajennusta. Googlen työkaluissa on oma kielenkäännös, joka toimii suurin piirtein niin hyvin ja jopa (koomisen) huonosti kuin Google Translate.

Jos kaipaa hieman parempia käännöksiä, on Translate+ oiva laajennus. Ensinnäkin se ymmärtää harvinaisempia kieliä paremmin ja käännökset ovat laadukkaampia kuin Googlen omalla kääntäjällä.

Laajennuksia on myös saatavilla esimerkiksi WordPress-saittien tekijöille, navigointiin, taulukkolaskentaan ja listauksiin.