Tietojenkalasteluviestejä tulee nykyään ovista ja ikkunoista. Sähköpostien lisäksi niitä lähetetään tekstiviesteinä, tviitteinä ja ponnahdusikkunoina. Uusien löydösten mukaan niitä lähetetään nyt myös Googlen kalenterikutsuina, uutisoi Wired.

Google-kalenterin asetukset ovat monella käyttäjällä otolliset valekutsujen vastaanottamiseen. Rikolliset saavat ujutettua kutsunsa suoraan uhrin kalenteriin, jos se sallii saapuvien kutsujen automaattisen tallentamisen.

Hyökkääjät lähettävät suuren määrän kalenterikutsuja Google-kalenterin käyttäjille. Kutsun lisäämisestä tulee käyttäjälle ilmoitus, johon huijarit ovat lisänneet oman tekstinsä sekä tietojenkalastelulinkin.

Valveutunut käyttäjä tunnistaa kuitenkin huijauksen sen sisällön perusteella. Kutsut liittyvät tavallisesti rahapalkintoihin tai rahansiirtoihin. Käyttäjää pyydetään klikkaamaan linkkiä ja täyttämään henkilökohtaiset tietonsa kuten luottokorttitiedot palkinnon vastaanottamista varten.

Tätä ei tietenkään pidä missään nimessä tehdä.

Ärsyttävän tästä kalenterikutsusta tekee se, että hyökkääjät saattavat asettaa kalenterikutsun muistuttamaan toistuvasti, kunnes käyttäjä sortuu avaamaan sen.

Googlen tiedottaja on vastannut, että Google tekee töitä estääkseen palvelussaan leviävän häirinnän. Se muistuttaa, että käyttäjä voi ilmoittaa roskapostista.

Lähde: Tivi