Spotify tarjoaa maksullisen musiikin suoratoistopalvelun lisäksi myös ilmaista versiota, jossa kuuntelu rahoitetaan mainoksilla. Monet ovat kuitenkin valinneet ”piraattiversion”, jossa sovelluksen toimintaa on muutettu siten, että mainokset ja muut rajoitteet ohitetaan.

Spotify on alkanut lähettää varoituksia niille käyttäjille, joiden yhtiö on havainnut käyttävän palvelua sopimusehtojen vastaisesti, TorrentFreak kirjoittaa.

Sähköpostiviestissä kerrotaan Spotifyn havainneen käyttäjän käyttävän palvelua sovelluksella, jonka alkuperä on vähintäänkin kyseenalainen. Spotify itse kutsuu tätä nimellä ”sovelluksen epätavalliseksi havaittu toiminta”.

Piraattiversion käyttäjiä varoitetaan mahdollisista seuraamuksista, joista järein on tilin sulkeminen. Monet ovat kuitenkin varautuneet tähän käyttämällä rekisteröitymiseen alun perin vääriä tietoja ja kertakäyttöistä sähköpostiosoitetta, TorrentFreak huomauttaa.

Tarkkaa tietoa siitä, paljonko hakkeroituja Spotify-sovelluksia on käytössä ei ole. TorrentFreakin mukaan määrä on kuitenkin merkittävä.