Google Photos on suosittu ja toiminnoiltaan sekä käytettävyydeltään erinomainen valokuvien hallinta- ja muokkaussovellus. Se on myös ilmainen. Photos onkin syystä yksi suosituimmista kuvasovelluksista.

Google on miettinyt runsaasti tapoja miten Photosin suosiolla saataisiin lyötyä rahoiksi. The Verge kertoo, että Google on muun muassa käynnistänyt tilauspalvelun, jolla fyysisiä valokuvakansioita rakastavat asiakkaat saavat 10 valitsemaansa valokuvaa paperiversioina joka kuukausi.

XDA Developers kertoo, että nyt Google harkitsee järeämpiä otteita rahastaa Photosin käyttäjiä.

Google Photosin viimeisin päivitys paljastaa, että yhtiö pohtii palvelun muuttamista osittain maksulliseksi. Osa Photosin editointityökaluista kuten Color Pop -toiminto sekä täysi tallennuskapasiteetti kuuluisi jatkossa vain Google One -tilauspalvelun asiakkaille.

Google on itse asiassa paraikaa testaamassa lähestymistapaa, ja on siirtänyt joiltakin Photos-käyttäjiltä osan työkaluista tilauskehotuksen taakse. Toimintoja saa edelleen käyttää ilmaiseksi, sillä tässä vaiheessa Google vasta tyrkyttää maksullista vaihtoehtoa.