Windows 10 October 2018 Updaten eli version 1809 käyttäjät siirretään nyt väkisin tuoreimman ominaisuuspäivityksen piiriin. Tämä on monelta kantilta katsoen ongelmallista, sillä May 2020 Update -nimellä tunnettu päivitys on aiheuttanut runsaasti ongelmia.

Esimerkiksi vanhempien Nvidian GeForce -näytönohjainten omistajat ovat uuden päivityksen kanssa ongelmissa, sillä May 2020 Update ei ole yhteensopiva vanhemman GeForce-laiteajurin kanssa. Lisäksi käyttäjät ovat raportoineet myös muista yhteensopivuusongelmista.

Voit tarkistaa käytössä olevan Windows 10 -version komennolla winver. Mikäli avautuva valikko ilmoittaa versioksi 1809, kannattaa varautua automaattiseen päivitykseen. Käytännössä ainoa tapa välttää kevään suurpäivityksen pakkoasennus on päivittää laite manuaalisesti joko Windowsin versioon 1903 tai 1909, jotka ovat molemmat yhä tuen piirissä.

Vaikka Microsoft ei enää päivitä laitteita yhtä aggressiivisesti uusimpaan versioon kuin aiemmin, ei tuen piiristä poistuvan Windows 10 -version käyttäjälle tarjota juurikaan mahdollisuuksia pitäytyä vanhassa.

Mikrobitti on kertonut aiemmin, miten Windows 10 -päivityksiä voidaan yleisesti viivästyttää tai niiden asennus estää jopa kokonaan. Lähtökohtaisesti tietoturvapäivitykset tulisi kuitenkin asentaa niin pian kuin mahdollista, sillä ne paikkaavat käyttöjärjestelmästä haavoittuvuuksia ja muita tietoturvaan liittyviä ongelmia.