Microsoft päätti Windows Phone 8.1 -laitteiden tukemisen jo viime vuoden heinäkuussa. Seuraavaksi listalta katoavat sovelluskaupan kautta jaeltavat sovellukset ja niiden päivitykset.

Windows Phone 8.1 -sovellukset eivät kokonaisuudessaan katoa, sillä samat sovellukset ovat edelleen tarjolla Windows 10 Mobile -käyttöjärjestelmän käyttäjille. Sovelluksiin ei kuitenkaan enää pääse käsiksi vanhemmilla Windows-älypuhelimilla, MSPowerUser kirjoittaa.

Noin kahden kuukauden kuluttua, tarkalleen ottaen 31. lokakuuta Microsoft ei enää aio hyväksyä valikoimiin uusia sovelluksia, jotka on kehitetty Windows Phone 8.1:lle tai sitä aiemmille Windows Phone -versioille. Tämä koskee myös Windows 8/8.1:lle tarkoitettuja xap- ja appx-paketteja, MSPowerUser huomauttaa.

Heinäkuun 1. päivänä vuonna 2019 tulee päätökseensä Windows Phone 8.1 -sovellusten päivittämnen. Tämäkään ei koske Windows 10 Mobile -käyttäjiä, vaikka he käyttäisivät laitteissaan Windows Phone 8.1:lle kehitettyjä sovelluksia.

Windows 8- ja 8.1-käyttöjärjestelmien osalta tuki katkeaa kokonaisuudessaan heinäkuun 1. päivänä vuonna 2023. Kehittäjät voivat halutessaan jatkaa sovellustensa tukemista myös Microsoftin asettaman määräajan jälkeen, mutta päivityksistä pääsevät nauttimaan vain Windows 10 -laitteiden omistajat.