Windows Vista -käyttäjien kannattaa alkaa katsella uudemman Windows-version perään.

Vuonna 2007 julkaistu, syyttä ylenkatsottu Windows Vista on tulossa tukiaikansa päähän. Tasan vuoden päästä huhtikuun 11. päivänä Vista kokee Windows XP:n kohtalon.

Käyttöjärjestelmän yleinen tukiaika päättyi jo huhtikuussa neljä vuotta sitten, mutta jatketun tukiajan johdosta Vista saa yhä tärkeitä tietoturvapäivityksiä, Softpedia kirjoittaa.

Windows Vista ei Windows 8.x:n tapaan koskaan yleistynyt siinä määrin kuin Microsoft olisi toivonut.

Käyttöjärjestelmää on kritisoitu voimakkaasti liiallisesta raskaudesta. Vistalle on julkaistu kaksi service pack -päivityspakettia, joista jälkimmäisen asennuksen jälkeen käyttöjärjestelmän suorituskyky oli jo lähes samalla tasolla kuin paljon kehutun Windows 7:n julkaisuhetkellä. Monet pitävätkin Seiskaa Windows Vista service pack 3:na.

Tällä hetkellä Windows Vistan markkinaosuus on vain 1,4 prosentin luokkaa, joten Windows XP.n tapaisesta katastrofista ei ole kyse, kun tukiaika lopulta päättyy. Microsoft ei kuitenkaan tarjoa Windows 10:iä ilmaisena päivityksenä Vistan käyttäjille, joten edessä on matka ohjelmistokauppaan tai ilmaiseen Linuxiin siirtyminen.