Eräs Androidin suosituimmista näppäimistösovelluksista, AI.type, on joutunut tietomurron kohteeksi. Itse asiassa kyseessä ei varsinaisesti ole murto, sillä palvelinta, jolla tietoja säilytettiin, ei oltu vaivauduttu edes suojaamaan.

AI.type -sovelluksen keräämiä tietoja säilytettiin pääpalvelimella, jota ylläpitää ja jonka omistaa Eitan Fitusi, toinen perustajajäsenistä, Android Central kirjoittaa. Kaikkiaan palvelimelta lähti 577 gigatavun edestä käyttäjätietoja, yhteensä 31 miljoonan käyttäjän tiedot. Kyseessä on yli 77 prosenttia koko sovelluksen käyttäjämäärästä.

Fitusi on sittemmin suojannut pääpalvelimen tietokannan, mutta aivan liian myöhään, Android Central huomauttaa. Lisäksi AI.typen lupaus siitä, että sovelluksen käyttäjien yksityisyys on heille kaikki kaikessa, on osoittautunut paikkansa pitämättömäksi.

Vuotaneet tiedot paljastavat paljon herkullista sisältöä rikollisille. Niihin lukeutuvat muun muassa operaattori, laitteen malli, käyttäjän koko nimi, sähköpostiosoite sekä puhelinnumero, ip-osoite, tietoa Google-käyttäjätileistä, kaupunki ja valtio sekä laitteen imsi- ja imei-koodit.

AI.type on tallentanut ja säilyttänyt keräämäänsä henkilökohtaista tietoa tuntemattoman ajan, vaikka yhtiö on luvannut ettei se jaa käyttäjätietoja tai pidä silmällä sitä, mitä käyttäjä kirjoittaa salasanakenttiin, Android Central kritisoi.